Monday 30 November 2009

Junta hårdhandskarna mot Rättssäkerhet I Burma

Junta hårdhandskarna mot Rättssäkerhet I Burma

Burma demokratisk betydelse (BDC) uppmanar det internationella samfundet att sätta den burmesiska militärjuntan inför rätta för kraftfullt förtrycker folket i Burma.

Den 17 mars 2009, den burmesiska militärjuntan dömdes Phoe Phyu, försvarar advokat för politiskt oliktänkande, till fyra års fängelse, anklagad han förknippas med organisationer diktaturen fredlösa.

Hans klienter ingår U Gambira, Myo Yan Naung Thein och andra dissidenter som kämpar för demokrati. Han representerade dem oavsett deras betalningsförmåga.

"Phoe Phyu vågade stå för sanning och rättvisa i ett försök att försäkra sina klienter fick en rättvis rättegång. Han arbetade outtröttligt för att återupprätta rättsstaten i Burmas domstol system ", säger Carlos Guevara, International Media Coordinator, Burma och demokratisk betydelse (BDC).

Det internationella samfundet måste engagera sig mer aggressiv och hållbara lösningar för att lösa krisen i Burma. Den fria världen uppmanade Burma att överväga ideologi om demokrati. Stora personliga risker burmesiska folket valde att stå trotsig och rösta med sina hjärtan och sinnen, inte ur en gevärspipa. De kriminella regim Than Shwe har överskridit gränserna för moral och förstånd. Skjuvningen brutalitet av detta system har nått episka perorations i meningslösa brott mot mänskligheten. Fria och demokratiska skulle ha en moralisk skyldighet att ingripa till förmån för mänskligheten.

Förankrade i traditioner genomsyrad av ideologi om frihet och demokrati samt moral Förenta staterna och Storbritannien ledarskap har varit tyst. FN: s sändebud Ibrahim Gambari ensidig med regimen skämd bilden av FN som en förkämpe för mänskliga rättigheter.

FN måste också återfå folkets förtroende på grund av Gambaris svek. Obama, Brown och Ki-Moon är tre av de mäktigaste männen i den fria världen. Visst de kan utvecklas något med substans och positiva varaktiga resultat. Deras ledarskap verkligen behövs just nu.

"1990 Valresultatet var en röst för de burmesiska folket och denna röst måste erkännas, hedrade resultat. Aung San Suu Kyi och hennes parti (NLD) vann en jordskredsseger i ett demokratiskt val mot militärdiktaturen. Att erkänna militärdiktatur Than Shwe skulle legitimera brottsligt beteende och brott mot mänskligheten. Detta är inte helt godtagbart ", tillade Carlos Guevara.

Det måste tydligt framgå att burmesiska folket inte vill ha valet 2010 därför att vi redan hade ett val. Vi vill att valresultaten från 1990 hedrad. Militärjuntan måste acceptera valresultatet, släpp väl valda ledare Aung San Suu Kyi, släppa alla politiska fångar och inleda en dialog för att försäkra en fredlig övergång av makten. Militär expansionism i etniska regioner kommer att tvingas upphöra. Det finns ingen skillnad mellan människorättsförbrytare och sympatisörer i ögonen på offren. De båda är hånad på grund av deras sammanlagda klandervärt beteende.

Phoe Phyu refererade till den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna (UDHR) där Burma är en av undertecknarna. Han upprepade gånger påmint domstolen att det var absolut nödvändigt att Burma hedrade UDHR protokollen. Phoe Phyu utmanas Löjtnant regeringen åklagare Than Htay Aung om han var medveten om den allmänna förklaringen om mänskliga rättigheter, dess innehåll och principerna för frihet och grundläggande mänskliga rättigheter. Than Htay Aung sa nej, han kände inte till att Burma var undertecknat denna deklaration. Detta var en klandervärd än klassiskt exempel på Burmas total likgiltighet för medborgerlig frihet och mänskliga rättigheter.

"Vi är mycket tråkigt att höra att juntan straffar Phoe Phyu för att stå upp för rättvisa. Han är en modern Gandhi i ögat är det burmesiska folkets därför han hade modet att tala ut för rättvisa och mänskliga rättigheter ", tillade Myo Thein, direktör vid Burma demokratisk betydelse (BDC).

För mer information kontakta

Myo Thein (Storbritannien)

00-44-78 7788 2386

Carlos Guevara (USA)

00-1-71 9845 0066

Obs: Detta är ett pressmeddelande från Burma och demokratisk betydelse (BDC) den 18 mars 2009. Burmesiska militärjuntan arrestera fortfarande oskyldiga människor i Burma hittills

No comments:

Post a Comment