Saturday 7 November 2009

BUFFALOHAIR GAZETTE INTERNATIONAL Nyheter och underhållning Portal

BUFFALOHAIR GAZETTE INTERNATIONAL
Nyheter och underhållning Portal
«Thanksgiving?
OKC, 21 november på The Rock Theater, Bad Ass KONSERT »
Den Mingalaba Show Live
Den Mingalaba Show Live,
Burmas Voice of Democracy,
Kommer till dig från Burma demokratisk betydelse.
Fredags-och lördagskvällar 6-11 Rangoon tid.
Med Host Buffalohair, Than Shwe's favorite DJ
Join the fun som vi erbjuder hopp för människor inne i Burma via nyheter och underhållning.
Pro Demokrati musik från alla kulturer ... är alltid välkomna.
OBSERVERA: Wa, Kokang, Mongla, musik ville
Uttalade stöd för folket i Burma är alltid välkomna och kommer att sändas på våra shower.
Contact;
Myo Thein
Direktör
Burma demokratisk betydelse
www.bdcburma.org

Den här intrade var postat på November 5, 2009 at 9:23 och är arkiverat underAsia med taggar BDC, Burma, Myanmar Demokratiska, Mingalaba Visa, Voice of Democracy. Du kan följa någon svaren till denna post via RSS 2.0 feed Både kommentarer och pingar är för närvarande stängd.


Är engagemang spelar i händerna på Burmas generaler?



genom Mizzima News
Saturday, 07 November 2009 09:45

Administrationen av USA: s president Barack Obama har följt upp sin aviserade politiska engagemanget gentemot Burmas militärregim genom att skicka en hög delegation till Naypyidaw, den första på 14 år. Bekymrad över geopolitiska konkurrensen och frustrerade över att den tidigare USA: s politik av isolering och bestraffning inte tillförde demokratiska reformer i Burma, svensk politiker hade något annat val än att välja en morot och piska. Men det tycks, åtminstone inom en nära framtid, liten alternativ för klubbor mot Burmas generaler, vinnaren just nu klart att de män-i-grön i Naypyidaw.

USA: s biträdande utrikesminister Kurt Campbell och biträdande statssekreterare Scot Marciel nyligen ingått ett två dagar undersökningsgrupp till Burma, möte burmesiska tjänstemän, inklusive premiärministern Thein Sein och General U Thaung, en känd hardliner och nära lierad med juntans Senior General, Than Shwe. Dessutom träffade under loppet av besöket greps oppositionsledaren Aung San Suu Kyi, högt uppsatta medlemmar av hennes National League for Democracy Party, etniska oppositionsledare samt företrädare för pro-länge vetat regim unionens solidaritetsfond and Development Association, för sina handlingar våldsamma tillslag mot oppositionen.

Men chanserna se betydande förändring är fortfarande smal för den närmaste framtiden. Det är stora skillnader mellan de konkurrerande sidor. För juntan, vill de att USA och dess allierade att dra tillbaka sanktioner mot dem och landet och att stödja deras val plan utan att ta upp frågor under de kontroversiella författning godkänts i en mycket äventyrats folkomröstning i maj 2008. För det största oppositionspartiet, NLD och dess allierade, inklusive etniska politiska partierna, är konstitutionen bara ett verktyg för att legitimera militär dominans och ett val som grundar sig på ett sådant dokument kommer att vara en bluff.

Statens råd för fred och utveckling, Burmas styrande militärregimen, ignorerar inverkan på deras eget land, verkar vara inriktad på att spela en omgång av internationell diplomati - i detta fall frieri USA med Kina kortet. Ändå vet juntan mycket väl det stöd den kan förvänta sig från grannländerna, särskilt en med vetorätt i FN: s säkerhetsråd som Kina. Om du tvingas välja mellan beskyddare, skulle Burmas allmänna överge sannolikt USA och deras demokratiska allierade och återgå till ett tillstånd av selektiv isolationism.

Som självutnämnd domare, USA uppenbarligen inte förväntar sig mycket av sin översyn av politiken på kort sikt, hävdar bestämt att det är ett steg-för-steg-process. Detta är dock inte skall förväxlas med den ädla målet i strategin, att hjälpa Burma att bli ett demokratiskt land genom en verklig dialog mellan de styrande generalerna Nobelpristagaren Suu Kyi och de etniska nationaliteter.

Dessutom finns det tecken som tyder på att USA kommer att öka sitt politiska engagemang i Burma, och Europeiska unionen kan mycket väl följa i fotspåren av världens hypermakt.

Frågan är om USA kommer att kunna ändra attityder bland Than Shwe, den främlingsfientliga, egoistiska och envåldshärskaren av landet? Kan de stoppa juntan från att genomföra ett val på ett liknande sätt till äventyras konstitutionella folkomröstningen? Kan de stoppa juntans riskfyllda förbindelser med Nordkorea i militära angelägenheter? Dessutom, vad kommer oppositionen göra, särskilt när det gäller the1990 val jordskred segern för NLD, om juntan vägrar att förhandla om konstitutionella frågor?

Trots de bästa avsikter Obama administration för Burma och den burmesiska demokratiska oppositionen, hittills åtminstone, männen i Naypyidaw verkar ha dragit övertaget.


Den politiska dialogen ett måste i Burma: amerikansk tjänsteman



av USA Pichai
Torsdag, 05 November 2009 22:12

Chiang Mai (Mizzima) - Dialogen mellan den burmesiska militärregimen, oppositionspartier och etniska ledare var behovet av timmen för politiska reformer i Burma, Scot Marciel, USA: s biträdande utrikesminister, Östasien och Stillahavsområdet presidium sa i kölvattnet av hans besök till Burma i ett forum i Bangkok.

Detta var den högsta nivån besök av amerikanska tjänstemän i mer än ett decennium.

"Vi hoppas verkligen att det blir en dialog. Jag förstår uppriktigt sagt inte hur det kan vara ett trovärdigt val som kan ge legitimitet utan möjlighet att delta. Jag förstår inte hur detta kan ske utan dialog, "Marciel sa.

"Om det ska vara en trovärdig val som i grunden ändrar dynamiken i landet, jag tror att det måste finnas en dialog och det måste finnas delaktighet, tillade han.

Den amerikansk tjänsteman sade att en dialog mellan närstående parter, inklusive regeringen, oppositionen och minoriteter kommer att vara det första steget mot nationell försoning i Burma.

När det gäller Nordkoreas band med den burmesiska juntan, sade tjänstemannen har det förekommit rapporter om samarbete och nära förbindelser mellan de båda länderna även inom den militära sektorn. Det finns en möjlighet för kärnkraftssamarbete också, tillade han.

"Internationella samfundets vilja att arbeta med de burmesiska myndigheterna att ta reda på fakta. Det finns ett behov av informationsutbyte och dialog. "Han tillade att det internationella samfundet borde imponera på den burmesiska juntan att inse vikten av att uppfylla FN: s säkerhetsråds resolution 1874.

Marciel och Kurt Campbell, biträdande utrikesminister träffade Burmas premiärminister Thein Sein, högre regeringstjänstemän, oppositionsledaren Aung San Suu Kyi, och några representanter från etniska minoritetsgrupper under den två dagar långa resan till Naypyidaw och Rangoon den 3 november och 4 .

Om möjligheten av de bilaterala förbindelserna mellan Burma och USA, Marciel sade: "Vi är beredda att gå vidare när det gäller bilaterala relationer, men vi kommer bara att göra det om det finns verkliga framsteg."

Besöket var en undersökningsgrupp och huvudsyftet var att förklara den amerikanska politiken översynen till de viktigaste partierna där och höra deras åsikter, tillade Marciel.

Dessutom var det besök till en ny politik för förbindelser med Burma, som har granskats efter den tidigare sanktionerna metoden inte uppnår önskat resultat.

Amerikanska tjänstemän uppmanade också juntan att Aung San Suu Kyi ha regelbunden tillgång och kontakter med henne National League for Democracy (NLD) kollegor.

De framhöll också oroad över de många frågor om mänskliga rättigheter, inklusive politiska fångar och behandling av minoritetsgrupper.

Marciel tillade att president Obama kommer att utse ett särskilt sändebud för Burma. Obama möter ledare sydostasiatiska nationernas nästa vecka, inklusive Burma, i Asia-Pacific Economic Cooperation forum i Singapore.

No comments:

Post a Comment