Wednesday 18 November 2009

Flera miljoner pund uppsving bekämpa dödliga sjukdomar i Burma

Flera miljoner pund uppsving bekämpa dödliga sjukdomar i Burma
Burma är inställd på att ta emot hundratals miljoner pounds från den globala fonden för att bekämpa aids, tuberkulos och malaria.
Vid konferensen i Etiopien förra veckan gick den globala fonden för att ge cirka USD 111 miljoner från 2011 till 2013 och upp till USD 288 miljoner euro under fem år i kampen mot dessa dödliga sjukdomar.
Nyheten är ett enormt stort lyft för uppskattningsvis 238.000 burmesiska folket lever med hiv - en av de högsta smittade i Asien - och för ett land där tusentals dör varje år i tuberkulos och malaria.
Den globala fonden Tillkännagivandet kommer efter en lyckad förslag från en rad olika aktörer, däribland hälsoministeriet, FN, internationella organisationer och lokala grupper i det civila samhället, däribland personer som lever med hiv.
Behandling av en HIV patient privat kostar ca $ 30 per månad - mer än den genomsnittliga inkomsten, men den burmesiska regeringen spenderar mindre än 1 dollar per person och år på hälsan.
The Global Fund är en multi-miljard dollar finansiella institution, som inrättades 2002, för att bekämpa hiv / aids, tuberkulos och malaria där behoven är som störst i världen.
Under 2007 gjorde den brittiska ett långsiktigt engagemang för den globala fonden för upp till £ 1 miljard 2015.
Three Diseases Fund
Efter den globala fonden lämnade Burma under 2005 sattes 100 miljoner USD Tre Kassan upp mellan Storbritannien, Australien, Europeiska kommissionen, Nederländerna, Norge och Sverige upprätthålla finansieringen av aids, tuberkulos och malaria.
Fondens framgångar har uppmuntrat den globala fonden för att återvända till Burma.
Den visade att det var möjligt att ge effektivt bistånd i Burma genom FN-organ, internationella frivilligorganisationer och lokala organisationer inom gemenskapen.
The Three Diseases Fund har hjälpt 600.000 hiv-drabbade sedan 2006 genom en rad förebyggande åtgärder och stöd och stöd behandling för 700.000 malaria drabbade och över 30.000 tuberkulospatienter.
DFID ökar Storbritanniens bidrag till de tre sjukdomarna fonden med 10 miljoner pund, vilket innebär att dess totala bidrag till £ 30.1 miljoner år 2011. Andra bidragsgivare också ökar sina åtaganden.
Ko Naung Mon (inte hans riktiga namn) är en före detta injektionsmissbrukare användare som nu lever med hiv. Han är en av de 70% av Burmas befolkning lever på mindre än en dollar om dagen.
Hans arbete som jordbrukaren inte tjänar honom inte tillräckligt för att betala för de dyra antiretroviral behandling (ART) som stoppar utvecklingen av hiv till aids.
En rad initiativ för sprutnarkomaner och stödgrupper finansieras av de tre sjukdomarna fonden hjälpt honom att avsluta ett program drog avgiftning, starta om sitt liv som bonde och försörja sig och sin familj.

No comments:

Post a Comment