Thursday 19 November 2009

Texten Suu Kyis Brev till juntaledaren

Texten Suu Kyis Brev till juntaledaren



Suu Kyis Brev till juntaledaren


• PREV
• 1 av 2
• Nästa
(Inofficiell översättning av Chinland Guardian)
Till
Senior General Than Shwe
Ordförande
Statens råd för fred och utveckling
Naypyidaw

Datum 11 November 2009

Re: Uppföljning av frågor som gäller ett upphävande av straffpåföljder Placerad på landet

1. Jag tackar staten för fred och utveckling för att göra förberedelser för att mötet mellan politiska organisationer och den besökande amerikanska utrikesdepartementet tjänstemän under ledning av biträdande statssekreterare Kurt Campbell.

2. Jag är också tacksam till staten för fred och utveckling för att underlätta nödvändiga villkor för min begäran om att få mer information om sanktionerna och min önskan att samarbeta med SPDC i att ha sanktioner mot Burma hävas.

3. Jag hoppas kunna arbeta för fördelar i vårt land i andra frågor genom mitt samarbete med Statens råd för fred och utveckling.

4. I syfte att mer effektivt utföra uppgifter för Nationella förbundet för demokrati, är det min önskan att få medlemmar av partistyrelsen över hemma hos mig för ett möte. Jag vill också ha tillstånd att ersätta personliga besök för att betala min aktning för partiordförande U Aung Shwe, sekreterare U Lwin och VU ledamot U Lun Tin som är bundna till sina hem på grund av hälsoskäl. I detta avseende, jag uppriktigt begära att nödvändiga åtgärder vidtas för att göra det möjligt för parten att komma överens om en enighet vid VU möte på mitt hus, vederbörligen deltog (1) Vice ordförande U Tin Oo, (2) generalsekreterare Aung San Suu Kyi [self], EG-medlemmar (3) U Win Tin (4) U Khin Maung Swe, (5) U Than Htun, (6) U Soe Myint, (7) U Hla Pe, (8) U Nyunt Wei.

5. Jag skulle vilja säga att jag är beredd att samarbeta med staten för fred och utveckling i samverkan till gagn för landet efter mitt möte med verkställande utskottet medlemmar av National League for Democracy.

6. När det gäller min vilja att samarbeta med staten för fred och utveckling i arbetet till förmån för landet, vill jag innerligt begära ett möte med generalen Than Shwe.

Respektfullt

Undertecknat

(Daw Aung San Suu Kyi)




Fria och rättvisa?
________________________________________
Genom HTET AUNG NOVEMBER, 2009 - Volym 17 nr 8
________________________________________
KOMMENTARER (0)

REKOMMENDERA (13)

E-POST

PRINT

Textstorlek

Legitimiteten i valet 2010 vilar på mer än bara frigivning av politiska fångar och tillåta oppositionen att delta
Burmas styrande juntan har nyligen utsatts för påtryckningar av en skeptisk internationella samfundet att verifiera sina påståenden att man har infört "fria och rättvisa" villkor för nästa års val.
Indikatorerna för utgångsläget en trovärdig valprocessen, observatörer säger, är ett frigivande av alla politiska fångar, inklusive den demokratiska ledare Aung San Suu Kyi och tillåta alla intressenter att delta i valet.


Invånare i Mandalay avlägga sina röster i den konstitutionella folkomröstningen den 10 maj 2008.
Vid FN: s generalförsamling i New York i september, generalsekreterare Ban Ki-moon klargjort för Burmas premiärminister Thein Sein att det ankom på den burmesiska regeringen att skapa förutsättningar för ett trovärdigt och inkluderande val och att inleda en dialog med oppositionen.
Medan brådskande landets politiska försoning har länge varit första prioritet, få Burma Watchers hittills har väckt farhågor om ett antal kritiska frågor i samband med valprocessen som direkt kan påverka miljön i ett fritt och rättvist val.
Till exempel, i ett möte med Thailands premiärminister Abhisit Vejjajiva vid sidan av Asean-toppmöte tidigare i år, sa Thein Sein att regimen kommer att tillåta FN-tjänstemän och utvecklingsländerna att iaktta de allmänna valen.
Men för att säkerställa ett fritt och rättvist val, det finns oberoende utländska valövervakare måste finnas på plats över hela landet i början av valkampanjen perioden.
Eftersom gränsen mellan kampanjer och manipulera är ofta skumma i valen, och med tanke på den naturliga partianda, är det nödvändigt att införa en checklista med kriterier som är centrala för att åstadkomma ett fritt och rättvist val.
Val Management: Trovärdigheten i ett val till stor del beror på hanteringen av valperioden administrativa system, som måste vara oberoende och opartisk.
Burmas valkommissionen (EG) skapades på fem nivåer i valet 1990. Enligt den centrala valkommissionen, fanns det 14 statliga och provisioner division, 50 provisioner district, 317 provisioner township och 14.992 ward och provisioner byn.
Trots att EG bildades med nonpartisan pensionerade ämbetsmän, var nivån av förtroende för kommissionen mycket lågt på den tiden eftersom allmänheten trodde att det var påverkad av den militära regimen och var varken oberoende eller opartisk.
Det fanns dock ett fritt och rättvist resultat i valet 1990, och det erkändes lokalt och internationellt. Det fanns tre bakomliggande anledningar till detta: den höga nivån på det offentliga missnöjet med den militära regeringen, den styrande juntan svaga administrativa kontrollen på lokal nivå under de första två åren efter statskuppen 1988, och det relativt rättvis handläggning av EC på avdelningen och bynivå-EG vanligen bestående av tre respekterade personer från samhället, plus en lärare och en handläggare från regimen.
Men är den styrande juntan extremt osannolikt att låta sig lida sådan överträffat igen (1990, vann Suu Kyis National League for Democracy (NLD) mer än 80 procent av platserna rikstäckande). Den har en hårdare attityd mot kampanjen och röstar som 2008 konstitutionella folkomröstningen visade sig när myndigheterna knappast gömde ansträngningar att manipulera, rigg och mobba sin väg till seger.
Finansiering parterna: Trots ett rättvist resultat i valet 1990 var det många situationer som en oberoende observatör bör anses vara "orättvis", särskilt när det gäller de politiska partierna tillgång till resurser och regimens systematiska rikstäckande hot och trakasserier under kampanjperioden och på valdagen.
Medan NLD står inför en brist på kampanj fonder, och dess anhängare var rädda för att donera pengar till partiet av rädsla för repressalier, National Unity Party (NUP), en fullmakt av de tidigare styrande socialistpartiet, hade möjlighet att satsa på och använda en stor summa pengar och hade tillgång till fordon och lokaler som ägs av den sittande regeringen.




NLD-LA att upprätthålla Shwegondaing förklaring



av Kyaw Thein Kha
Torsdag 19 november, 2009 13:37

Chiang Mai (Mizzima) - Vid sitt nyligen hölls konferens i Thailand och Burma gränsen antog National League for Democracy (befriat område) (NLD-LA) en resolution om att upprätthålla Shwegondaing förklaring av sin moderorganisation NLD.

Den nyvalde generalsekreterare sade att konferensen från 15 till 17 november antog resolutioner om sina framtida planer för valet 2010 och att upprätthålla Shwegondaing förklaringen.

"Vi ska göra vårt bästa för nationell försoning och dialog. Vi diskuterade hur man inför valet 2010 i linje med inriktningen på den Shwegondaing förklaringen "NLD-LA part generalsekreterare U Myint Soe sa Mizzima.

Den Shwegondaing förklaringen har krävt översyn och ändring av 2008 års författning, släppa alla politiska fångar, inklusive partiets ordförande U Tin Oo och Daw Aung San Suu Kyi, som erkänner 1990 års valresultatet och att föra en dialog med oppositionen.

Konferensen diskuterade också hur "motsätta sig och slåss" mot valet om det sker utan ändring av 2008 års författning.

Konferensen inte utförligt diskutera de ekonomiska sanktioner mot Burma av västländer, är det lärt sig.

Konferensen hålls vart tredje år, valt en tjänsteman bärare för den nästkommande mandatperioden - Bo U Thaung som ordförande, Dr Aye Kyaw som vice ordförande och nytt blod i andra VU tjänster.

Bo U Thaung är MP-välja Yinmarbin valkrets Nr 1. Han lämnade Burma 1992. Han tjänstgjorde som NLD-LA Central vice ordförande, sekretariatet ledamot i nationella rådet för Union of Burma (NCUB), parlamentsledamot unionen (MPU) och Affair medlem av kommittén i koalitionsregering i exil, NCGUB.

Nya vice ordförande Dr Aye Kyaw varit ordförande för NLD-LA (Australien gren), och han valdes för första gången som vice ordförande i NLD-LA (Central).

Detta var deras 6. Konferensen samlade 43 deltagare från centrala och alla andra branscher än från Japan och Malaysia grenar, är upptagna som de var med sin regionala verksamhet.

Efter juntan vägrade att överföra makt till valet vinnande partiet NLD i valet 1990, flydde en del partimedlemmar och invalda undvika att bli arresterade av juntan. De etablerade NLD-LA (Central) i Manerplaw högkvarter på Thai-Burma gränsen 1991. Dr Sein Win var den första ordföranden för NLD-LA.

Närvarande Dr Sein Win är PM av koalitionsregering i exil.


(Redigerad av Ko Wild)


NLD Bekräfta senare SPDC

NLD Confirm Latter to SPDC

No comments:

Post a Comment