Thursday 12 November 2009

Daw Aung San Suu Kyi's Possible Release
Inlagd i Asien med taggar Aung San Suu Kyi, Burma, Myanmar valet 2010, Min Lwin, NLD, Than Han, Than Shwe den November 10, 2009 av buffalohair

Med nyheter * Daw Aung San Suu Kyi kan frigöras för att organisera sitt parti för den kommande valet Senior burmesiska Diplomat Min Lwin, jag är både glad och rädd. Sista mordförsöket på Aung San Suu Kyi som gjorts av juntan i maj 2003 är en grym påminnelse om vad juntan är kapabel till. Behovet av en mycket sträng säkerhet ska vara på allas deltagarlistan om hennes frisläppande kommer att passera. Faktum är att hon borde ha säkerhet som en internationell villkorade av säkerhetsexperter eftersom jag är rädd juntan försöker få henne fixat igen. Vi får inte glömma den burmesiska militärens inblandning i det ödesdigra attentatet i maj 2003, särskilt Lt Col Than Han, ordförande i Shwe Bo District fred och utveckling som lett massakern den 25 maj. Över 100 top NLD tjänstemän slogs ihjäl den där ödesdigra dagen. Lyckligtvis Aung San Suu Kyi överlevde denna attack, till förtret för Than Shwe.
Bilden till höger visar Lt Överste Than Han leende under massakern och mordförsöket på 30 MAJ 2003
Frisläppande av politiska fångar är också på dagordningen enligt rapporter och det är också en välkommen nyhet. Men återigen, jag är mycket bevakad eftersom juntan är inte känd för att göra något riktigt humanitära. Deras liv är i fara och eftersom de skulle vara i den offentliga sektorn och är föremål för mordet också. Med gäng på gatorna finansieras av Burma och stöds av juntans "civila" skulle få fritt spelrum att utföra mord samtidigt juntans händer rena. Är detta ett trick för att få Aung San Suu Kyi i den offentliga sektorn sedan dödas av vissa civila lojala mot juntan? Eller är Than Shwe verkligen vända ett nytt blad? En sak är säker, måste vi vara vaksamma oavsett vad som sägs för livet för Aung San Suu Kyi och de politiska fångarna är i balans.
Med henne och de politiska fångarna släppa nästa område oenighet skulle konstitutionen av 2008 eftersom det är fel och helt strider mot författningen. Vilka garantier har finns det att juntan kommer att avstå från makten om de förlorar valet 2010? Det faktum att de förlorade 1990 greps vinnarna är en grym påminnelse om vad som kan förväntas om och när NLD vinner igen. Trovärdighet är en handelsvara som är i mycket en bristvara inom rankningar av elitklass som har förslavat Burma. Det är ironiskt att ordet i en eventuell övergång har inte stoppat arresteringarna och incarcerations av oppositionen. Torterar fortsätta på alla politiska fångar i Insein och andra fängelser runt om i landet. Etniska grupper fortsätter att fly i drivor som den burmesiska armén fortsätter sina 4 nedskärningar kampanj liksom deras folkmord program.
Är detta senaste nyheterna bara ett knep för att köpa mer tid för juntan eftersom de förbereder sig för denna manipulerat val? Eller är båda Aung San Suu Kyi och de politiska fångarna bara en bricka i spelet för att pressa pengar från USA? Om de förhandlingar chips deras liv kommer alltid vara i fara och sann demokrati kommer aldrig att ske. Only time will tell som vi går in i en ny fas som Burma snurrar mot 2010. Å andra sidan, tänk om Than Shwe beslutat att faktiskt ändra under öde? Om så vore fallet skulle han få sin plats i livet efter detta, liksom att hans generaler som det var uppriktig. När det var sagt och gjort och Than Shwe var uppriktig i att ändra Burmas öde jag skulle vara den första att ge honom lovord. Jag skulle skriva en pjäs som skulle hedra hans beslut att låta Burma att leva och vara välmående igen. Men tills dess kommer jag att fortsätta att observera verksamheten inom Burma med en klok och skeptiska öga.
* Http://www.irrawaddy.org/article.php?art_id=17187
Din Djävulens advokat
Buffalohair

No comments:

Post a Comment