Tuesday 1 December 2009

2008 års författning och 2010 års val: Utan Delaktighet, problemen kommer förblir olösta

2008 års författning och 2010 års val: Utan Delaktighet, problemen kommer förblir olösta
December 1, 2009
Den allmänna befolkningen i mån staten och andra delar av Burma tror att 2010 års val, och varje ny förändring av kraftkälla som kan bli följden av dem, bara kommer att vilja "sätta gammalt vin i nya flaskor". Den "smak" kommer att vara densamma, och deras lidande av olika politiska, ekonomiska, kulturella och mänskliga rättigheterna vara likartade.
Det internationella samfundet, ASEAN-länderna, och oppositionspartierna i Burma har den amerikanska regeringen alla krävde frigivning av politiska fångar, däribland Daw Aung San Suu Kyi, dessa parter har också krävt en översyn av 2008 års konstitution att göra fler delaktiga . Dessa krav måste vara uppfyllda för att SPDC har för avsikt att anordna fria och rättvisa val under 2010.
Dessutom finns det ett behov av delaktighet i Burmas olika etniska politiska partier. Det måste finnas en period under vilken en landsomfattande eldupphör deklareras, och en politisk dialog mellan beväpnade upprorsmän politiska partierna måste inledas.
För närvarande vill den burmesiska militärregimen att hålla sina val utan bredare deltagande av pro-demokratiska politiska partier och etniska grupper opposition. Utan att överväga införandet av både pro-demokrati och etniska oppositionspartier, kommer valet vara meningslöst, orättvist och odemokratiskt.
Såväl i 1988 års pro-demokratiska upproret och 2007 års "Saffron Revolution", visade folket sin önskan om politiska reformer och skapa fred och demokrati. Därför, om det inte finns några avgörande lösning på det kommande valet kommer väpnade konflikter fortsätter sannolikt och kränkningar av mänskliga rättigheter i etniska områden i landet kommer att vara ett huvudproblem. På samma sätt kommer mitt i Burma tusentals politiska fångar sitter fortfarande i Burmas ökända fängelser, och deras un-fängelset, prodemokratiska kollegor alltid kommer att hitta fler tillfällen att demonstrera och att tillkännage sina politiska mål. Dessa problem kan explodera när som helst, och folket i Burma fortsätter att lida.

No comments:

Post a Comment