Monday 28 December 2009

Ingen hemlighet till försoning
Buffalohair Gazett International
28 december 2009

Bollen ligger fortfarande i general Than Shwe planhalva när det gäller att inleda processen för försoning. De steg som krävs är väl dokumenterade och villkoren var ganska enkelt enligt "Shwe-Gone-Daing" förklaring;

1. Frige alla politiska fångar
2. Granska 2008 konstitutionen
3. Reopen NLD och etniska nationaliteter kontor
4. Recognize 1990 valresultat
5. En politisk dialog
I allra minsta frigivningen av Daw Aung San Suu Kyi och de politiska fångarna att skapa en verklig dialog skulle visa att juntan var uppriktig. Allt annat än längre ta ännu en runda av retorik och ursäkter från regimen. Det skulle också innebära en dialog som redan har framkommit från världens ledare var inget annat än må bra läpparnas bekännelse köpa kritisk tid Than Shwe behövs för att dra bort den falska valet i första hand. Är detta allt annat än en genomtänkt plan?

Begreppet världen ser förhoppningsvis till ett positivt resultat från förfuskat val visar Than Shwe vann den första kritiska slaget i legitimera sin brottsliga regim. Världen köpte i förfuskat val, det är en självklarhet. I huvudsak världen höll med Than Shwe att underkänna de kommer av det burmesiska folket genom att ignorera valresultatet från 1990, ett val som sponsras av Than Shwe ännu inte hedras för att han förlorade överväldigande.

Världen som helhet har blivit möjliggör för en groteskt barbarisk kriminell regim som fortsätter att mörda och våldta sina egna medborgare. Med goda skäl, eftersom världen har blod på sina händer. Med stora nationer i det fria skulle fortfarande utövas i Burma begreppet sanktionerna hade en chans att lyckas är helt enkelt befängt. FN har visat sig vara hopplöst korrumperade med sin glada gäng ligister som tillfredsställer behovet av nycker Världshandelsorganisationen och Than Shwe. Ban Ki-moon och hans koreanska samband skryta sanktioner och typer upp bokstäver av förakt än hans koreanska affärsbekanta fortsätta att utvecklas på bekostnad av en förslavad nation.

Positivt * Kina gjorde steg upp på plattan efter Kinas Vice President Xi Jinping citerades berättar Than Shwe Kina ville "politisk stabilitet, ekonomisk utveckling och nationell försoning". Ytterligare VP Xi Jinping anges;

"Kina anser burmesiska sidan skulle lösa de aktuella problemen genom fredliga metoder, såsom dialoger och samråd för att garantera stabiliteten i gränsområdet med Kina"

Det vore verkligen spiffy om Kina är uppriktig.

Kina har blivit en möjliggörare för Than Shwe med kritiska läpparnas bekännelse för att visa ansikte till en värld av konsumenterna? När allt är Kinas hälsenan den internationella konsumenten för utan dem deras ekonomi skulle säkert vackla skicka Kina spiral nedåt. Deras ekonomi är mycket frailer än de anspelar på och interna stridigheter är på den röda drakens dörr steg. Kina är också förvandlas till en öken av misskötsel av sin mark, en annan hälsenan? Med tidskrävande världen mer medvetna om Kinas brott mot mänskliga rättigheter sitt fortsatta stöd till en grossist slaktare skulle vara osannolikt. Kina har blivit codependent och varje avbrott i handeln skulle vara förödande.

Den genomsnittliga konsumenten har blivit isolerad från sitt ledarskap i en värld som har börjat kolonisera via Globalization. Girighet råder där mänskligheten en gång stod som profitörer hitta sätt att undgå sanktioner i Burma, men det är ändå konsumenten som innehar vapen av ekonomiska massförstörelsevapen, i alla mäktiga dollarn. Som medborgare i världen ansluta prickar och identifiera gemensamma fiende, korrupta politiker, kommer Kina utan tvekan vara i hårkorset och sedan jobb och industrier överlämnades till Kina av dessa politicos till skada för konsumenterna runt planeten. Slutresultatet kommer att bli sanktioner från de konsumerande allmänheten förlamande Kinas gång livliga ekonomi eftersom regeringarna har gjort någonting. Medvetenhet om Kinas totala brist på respekt för mänskliga rättigheter växer belysningselement takt. Burma och Than Shwe oavsiktligt släpps Kina och hennes hemligheter under mikroskop för alla att se och urskilja. Om Kina skulle mäklaren verklig försoning och dialog på allvar detta skulle underlätta en del av trycket från inköp allmänheten. Om Kina spelar en charad för att hjälpa Than Shwe priset skall betalas vid utcheckning disken, var den verkliga ekonomiska striden utkämpas. Kom bara ihåg att varje dollar som inte används för kinesiska varor av enskilda personer kommer att göra skillnad. Detta axiom kommer att arbeta med internationella företag som också blodigel bort allmänheten.

Med kommersiella fastigheter i avvaktan avskärmning runt om i världen dynamisk denna finansiella katastrof kommer långt ut skuggan av bolånekrisen är det inte fråga. Nästa finansiell katastrof hotar precis runt hörnet och detta kommer att bli Kinas död noll eftersom det är lätt att skriva kinesiska varor ut för en mängd giltigt skäl. Burma kommer bara vara sista droppen. Om alla fakta var kända, Kina har orsakat stor skada för inhemska befolkningen runt om i världen som den är. Tack vare Than Shwe Kina har blivit utsatta sedan han öppnade dammluckor den allmänna opinionen och det kommer säkert att ha en negativ inverkan på Kinas kassaflöde.

Små undrar VP Xi Jinping smackade Than Shwe upp sidan på huvudet och sade till honom att få sin agera tillsammans. Det finns mer på spel än Than Shwe är främlingsfientliga ego. Than Shwe åtgärder kommer att direkt påverka Kinas blomstrande än skör ekonomi. Jag har redan uteslutits över $ 500 i kinesiska och välj koreanska varor i en månad. Och det var inte svårt eftersom jag köpt bättre kvalitet merchandise fast lite mer spendy men du får vad du betalar för eh. Andra är följande svit och snart kommer det att bli fler som People Power Sanktioner snöbollar runt om i världen. Its allt om pengar och det är dags att bekämpa eld med eld. Om Kina inte är försiktig deras varor kommer att ruttna på hyllor i varje butik på jorden. Och Kina kommer att få general Than Shwe att tacka för ryktbarhet.

* Http://www.irrawaddy.org/article.php?art_id=17439

No comments:

Post a Comment