Saturday 26 December 2009

2008 konstitution måste ses över förrän det är gjort!


2008 konstitution måste ses över förrän det är gjort!

25 December 2009

Burma demokratisk betydelse (BDC) idag välkomnar FN: s generalförsamlings resolution som uppmanar militärjuntan att inleda en öppen och allomfattande översyn av 2008 års konstitution.
"Vi är mycket glada att höra att det internationella samfundet erkänner brister i juntans 2008 konstitutionen och dess falska antagandet process, säger Myo Thein, direktören vid Burma demokratisk betydelse (BDC).
2008 års konstitution måste ses över genom att dra in:
• straffriheten bestämmelser, och
• övriga bestämmelser som stelna regeln om militärdiktaturen
Vi måste kräva att revidera 2008 simulerad konstitutionen förrän det har gjorts eftersom det är vår plikt arbetar för den demokratiska författningen att återupprätta demokratin, mänskliga rättigheter och rättsstatsprincipen i Burma, där alla kan åtnjuta yttrandefrihet, press, övertygelser , montering och rättsstaten som betonar skyddet av individuella rättigheter.
"Krävande och arbetar med att revidera 2008 konstitutionen inte kommer att vara upp till och om det har granskats och godkänts av alla människor i Burma att det är den demokratiska konstitutionen som stipendiater rättigheterna för alla människor i Burma", tillade Myo Thein.
För mer information kontakta Myo Thein, direktören vid Burma demokratisk betydelse (BDC) på 078 7788 2386 eller myothein19@gmail.com.

No comments:

Post a Comment