Monday 19 October 2009

Burmas UNconstitution

Burmas UNconstitution
Reading Than Shwe senaste litterära katastrof, * I konstitutionen från 2008, måste du fråga dig själv, hur långt bortom dumt är det? Fylld med dubbla tala och illa dolt eluttag där juntan behåller makten det är så värdelöst som de nya pengarna Than Shwe har börjat skriva. Det finns ingen konstitution, eftersom de ger oss bara slutgiltiga rätten att juntan, benådning eller ger amnesti till mord, våldtäktsman och brottslingar mot mänskligheten. Det är en komma ut ur fängelset frikort för de mest reprehensibly kriminellt korrupta grupp människor i Burmas historia. Det whitewashes också de branscher som har fortsatt att bryta mot internationella sanktioner som infördes.

Det faktum att han valde att skjuta på omröstningen initiativ på toppen av katastrofen, cyklonen Nargis, medan du använder utpressning och hot om döden bör ha ett öga öppnare för världen. Tvingad att avslöja vilka de var och hur de röstat, hade Burmas invånare några val. Folkomröstningen om konstitutionen var BÖSSPIPA politik som bäst. Det var en språngbräda för falska valet 2010 och det köpte värdelös dialog att utläsa något resultat annat än att köpa Than Shwe den kritiska tid han behövde. Liksom största show, Than Shwe upp för ännu en Academy Award vinnande prestanda.

Ah men allt är inte bra i Camelot och som ett tåg vrak i slow motion Than Shwe är att förlora sin magi som generaler vänta på hans slutliga död. Word är att Papa Than kommer att hand spira i makten till sin unge till förtret för hans generaler. Sadly gång Than Shwe dör hans regeringstid och stava är klar. Med fraktionerna i allvarlig strid med varandra i frågan om hans son tar makten blir ett icke problem med en enda pistol skott i huvudet. Ingen av hans generaler kommer att gå till en punk unge diktator, demokrati eller ingen demokrati. Det skulle inte vara förvånande annan författning plötsligt sprang upp dagen efter Than dog. Det skulle också bli fritt fram för hans familj och de skulle sitta ankor. Namn på personer som prunkade sin koppling till Than Shwe pryda många träfflistor och det är en underdrift. De som har den längsta knivar kommer att segra när vendetta ekar genom leden. Stor splittring mellan officeren och soldaten är terminal i bästa fall. Med deserteringar på en all time high är det tydligt lojalitet har blivit en nyhet.

Dess öppna säsongen på NLD-medlemmar, oppositionen och munk dessa dagar som juntans kängurun domstolar dela ut fängelsestraff lika med dödsstraff under världens näsor. Våldtäkt och folkmord fortsätta med oförminskad styrka under hela den etniska regioner. Den massflykt av flyktingar till centra längs Bangladesh, thailändska och kinesiska gränser bör vara en indikator. Läger fyller utöver kapaciteten i många regioner och brist på mat och medicin frodas. Men dess business as usual som världen panders till tomma gester, fruktlösa ord och hoppar genom fälgar medan Than Shwe lugnt begår folkmord. Den nya konstitutionen omfattar inte "Burmanization". Det är en systematisk process av soldater för att ha våldtagit etniska kvinna under Than Shwe är Moto, "Leave Your Blood". Författningen innehåller inte etniska grupper. Valet 2010 är inget annat än ett steg handling och konstitutionen är bara en meningslös manus fyllt med retorik och motsägelser. Generaler har sista ordet med hull och tomahawk.

* Http://rspas.anu.edu.au/rmap/newmandala/wp-content/uploads/2009/01/myanmar_constitution-2008-en.pdf

Din Djävulens advokat

Buffalohair

No comments:

Post a Comment