Tuesday 15 September 2009

Saffron Revolution

Saffron Revolution

Frasen "Saffron Revolution" är namnet dök efter 2007 demonstrationer för att beskriva protesterna från den saffran-färgade kläder och förknippas ofta med buddistiska munkar, som stod i spetsen för demonstrationerna mot militärdiktaturen i Burma.

Burmesiska munkar har deltagit i protester i det förflutna, mot det brittiska kolonialväldet och mot ett halvt sekel av regeln militärdiktatur. Sitt motstånd mot de brittiska producerade mest framträdande politiska martyr burmesiska buddism, U Wisara, som dog i fängelse år 1929 efter en 166-dagars hungerstrejk. År 1988 fanns det en hel del demonstrationer ägde rum i Rangoon, som leds av munkar och studenter. Dessa demonstrationer var förtrycks brutalt av militären dödar tusentals munkar, studenter och aktivister. Så småningom, efter blodbadet, kan de lyckas störta Ne Win ledde diktatur. Men tyvärr kom en annan militär till makten och styra landet med abosulte myndighet.

Kostnaden för basvaror har ökat kontinuerligt och i slutet av 2006, ris, ägg och matolja ökar med 30-40%. Levnadsstandard i Burma är skillnad i det faktum att många av de högt uppsatta armégeneraler och deras anslutna familjer har blivit stenrik och å andra sidan vanliga människor distressfully lita på sina små tjänar. Den 15 augusti 2007 regeringen bort subventioner på bränsle orsakar en snabb och oanmälda prisökning. Regeringen höjde priserna från ca $ 1,40 till $ 2,80 per gallon och ledde priset på naturgas med omkring 500%. Denna ökning av bränslepriserna ledde till en ökning av livsmedelspriserna.

Långsiktig lider av ekonomiska problem och lever under orättvisa systemet för regeringen gör människor ut på gatorna för att protestera mot den nuvarande situationen. Som svar på protesterna började regeringen att gripa och slå demonstranter. Regeringen arresterades 13 framträdande burmesiska dissidenter inklusive Min Ko Naing, Ko Ko Gyi, Min Zeya, Ko Jimmy, Ko Pyone Cho, Arnt BWE Kyaw och Ko Mya Aye.

5 september 2007 bröt burmesiska trupper med våld en fredlig demonstration i Pakokku och skadade tre munkar. Militären vägrade att be om ursäkt för krävande av tidsfristen den 17 september. Detta utlöste det stora antalet munkar med i protesterna. Deras roll i protesterna var betydande på grund av den vördnad som betalas till dem av civilbefolkningen och militären. Efter dessa händelser började protester sprider sig över Burma, bland annat Rangoon, Sittwe, Pakokku och Mandalay.

Den största antigovernment protesterna i två decennier, höll några barfota munkar sina allmosor mottagande skålar upp och ner innan dem istället för att be om deras dagliga donationer av mat. Det var en chockerande bild i andäktigt buddhistiska nationen. Munkarna vägrade att ta emot allmosor från de militära ledarna och deras familjer - effektivt excommunicating dem från religion som är kärnan i burmesiska kulturen. Den militära regler med våld, men munkarna ha det yttersta moralisk auktoritet. Emot allmosor och donationer är en ritual som uttrycker en djup band mellan vanliga buddhistiska och munken. Folket göder munkar och munkar hjälper människor att göra förtjänst, när du vägrar att acceptera, du har brutit band som har knutit dem för århundraden tillsammans.

Landets två största och mest etablerade institutioner, munk och militären var emot varandra, båda består av cirka 500.000 starka unga män. Tiotusentals burmeser ledda av dessa munkar gick ut på gatorna i Rangoon krävande för förändring. Den buddhistiska munkar håller ingenting men icke våldsamma och kärlek, hade ingen möjlighet att motstå soldater med vapen. Militärjuntan i Burma åsikter religionen som ett hot mot landets suveränitet. Förkastas av både dess andliga och moraliska grunder juntan som har regerat i 19 år hade lite att falla tillbaka på, utan kraft. Det loss sina trupper att skjuta, slå, gripa och döda saffran-robed munkar. Soldater omringade kloster, att förhindra munkar från ledande ytterligare demonstrationer - eller från att ge morgonen rundor för att samla allmosor som förser dem med.

Den militära generaler hade inlett en kampanj för våld mot buddistiska munkar. I straffet för ledande protestmarscher, misshandlades munkar och arresterades, många munkar var disrobed, och flera kloster plundrade, plundrades och stängt. För närvarande finns mer än 2000 politiska fångar i Burma.

En FN-utredare visade att minst 31 människor dödades, men anti-junta grupper har sagt att nästan 200 människor förlorade livet. Juntan greppet om makten har aldrig varit säker. De har slagit fast genom en kraft som håller ordning genom hotelser. De har hållits den demokratiska ledare, Daw Aung San Suu Kyi, i husarrest 12 av de senaste 18 åren. Hårdhandskarna mot demokrati aktivisterna fortsätter vardagen genom att gripa oliktänkande, förhör, tortyr och sätta dem i fängelse.

No comments:

Post a Comment