Monday 28 September 2009

Burma demokratisk betydelse (BDC) idag kräver att världens ledare inte att gå vilse i juntans spelplan Falska valet 2010 i stället för att fokusera på nationell försoning

25 September 2009

Burma demokratisk betydelse (BDC) idag kräver att världens ledare inte att gå vilse i juntans spelplan Falska valet 2010 i stället för att fokusera på nationell försoning. Styrande juntan i Burma som sköts ner mer än 3000 fredlig demonstrant kom till makten 1988.

Juntan höll val 1990 då Aung San Suu Kyi ledde National League for Democracy (NLD) vann jordskredsseger. Junta ignorerar fortfarande att hedra det och istället lägga Aung San Suu Kyi i husarrest. Under deras skräckvälde, är Burmas folk lider oerhört. Junta tvekar aldrig att använda brutalt våld för att kuva alla som motsätter sig att de oäkta regel.

Aung San Suu Kyi officiellt en gång sa att "att resultaten av 1990 års allmänna val skall genomföras är en resolution som redan fattats av FN. Vi vet redan att generalförsamlingen i FN har accepterat tanken att folkets vilja har uttryckts i 1990 års allmänna val. Detta är något vi kan inte överge. Det kommer att vara till nackdel för vårt land om efter ett val har hållits resultaten inte fullföljs och att vi inte motstå frestelsen att banalisera ".

Hon bekräftade åter vikten av att genomföra 1990 valresultatet och de nödvändiga praktiska åtgärder som vidtagits av internationella samfundet genom att säga "Sedan 1992 har FN: s generalförsamling har anta resolutioner om människorättssituationen i Burma. Men resolutioner är inte tillräckligt. Resolutioner bör genomföras. Vi tycker att det är dags att det internationella samfundet tog ett större intresse för att villkoren i de genomförda resolutioner ".

Under 1996 studenter demonstrationer bröt ut och juntan brutalt slå ned genom att slå, tortera och fängsla studentledare. Junta höll sina så kallade nationella konvent i närvaro av sin handplockade delegation för 14 år lång dra bluff konstitutionen som legitimera militärt styre i Burma.

År 2003 överföll juntan att Aung San Suu Kyi's bilkortege försöker mörda Aung San Suu Kyi i Depaeyin, övre Burma resulterat i hundratals av hennes anhängare var grymt misshandlades till döds. Fram till i dag, staten sponsor syndarna som mördade Aung San Suu Kyi anhängare fortfarande på fri fot. Junta vidtog inga åtgärder mot dem och i stället lägga Aung San Suu Kyi i husarrest igen.

2007 buddhistiska munkar ledde tiotusentals människor på gatan krävande för förändring i Burma. Militär svarade med att skjuta, slå, arrestera och döda den saffran robed munkar och fredliga demonstranter. Under saffran revolutionen, tappade mer än 200 liv och hundratals saknades.

I maj 2008 slog cyklonen Nargis Burma som lämnade mer än 250 000 dog lämnade 2,5 miljoner hemlösa. Istället för att hjälpa olyckliga offren för cyklonen, junta prioritera för att anta sin bluff grundlagen genom simulerad folkomröstning. Junta blockerad trots att ge humanitärt bistånd till offren som upprört internationella samfundet några krav på R2P.

Aung San Suu Kyi sade en gång att "Det är även lämplig eller motiverad för det internationella samfundet genomför ansvar att ingripa i de inre angelägenheterna i ett annat land vars makt skapar helvete för befolkningen. Det internationella samfundet som helhet borde erkänna att det har fått ansvar. Man kan inte bortse grav orättvisor som pågår inom gränserna för ett visst land. "

Senast i maj 2009, junta Rita knep för att fängsla Aung San Suu Kyi sedan hennes 6 år i husarrest skulle upphöra. Internationella Gemenskapen krävde militärregimen att släppa Aung San Suu Kyi. Men juntan ignorerar sina grunder går ner Aung San Suu Kyi till 18 månader i husarrest igen.

Detta är juntans listiga handling som är liktydigt med att vända ryggen till dialog och slutligen nationell försoning. Aung San Suu Kyi och hennes parti National League for Democracy (NLD), enhälliga segrare i valet 1990, tydligt sin position i "Shwe-Gone-Daing" deklaration som behöver plats för att få verklig nationell försoning, dvs till

1. Frige alla politiska fångar
2. Review 2008 konstitution
3. Låt återuppta NLD och etniska nationaliteter kontor
4. Erkänna 1990 valresultat
5. Ske politisk dialog

"Världssamfundet måste vidta kollektiva samordnade insatser genom FN: s säkerhetsråd att pressa juntan att göra dialogen med Aung San Suu Kyi i syfte att ske nationell försoning", säger Khin Maung Win, direktör vid Burma demokratisk betydelse (BDC).

Juntans planerade valet 2010 är bara en charad för att legitimera militärdiktaturen i Burma. Det internationella samfundet bör vara medveten om hopplöst oförenliga innehållet i den författning som antogs 2008. Folkomröstningen visades till stånd under tveksamma omständigheter inklusive utpressning och riggade omröstningar.

"Internationella samfundet måste skärpa sig inte threading i juntans spelplan i valet 2010 som vi inte behöver eftersom de pågående valet 1990 Resultatet är ännu inte infrias. Genomförandet av dessa grundläggande krav begär legitima ledare för Burma är ett måste innan man spelar in i juntans olagliga valet 2010 ", sade Myo Thein, direktör för Burma demokratisk betydelse (BDC).

Ger militärjuntan 25% av mandaten i parlamentet, ohämmad auktoritär kontroll och egennyttiga amnesti för de brott mot mänskligheten var verkligen inte vilja det burmesiska folket. Legitimerar den kriminella regimen var inte folkets vilja och det är obegripligt och helt oacceptabelt att det burmesiska folket.

"Det bör inte glömma att trots löften av militärjuntan under 1990 som de sponsrade de inte avstå från makten när de förlorade valet. Nu för att försäkra att de inte kommer att förlora valet 2010 att de har intensifierat arresteringar av demokratisk förespråkare och hittade på anklagelser mot Aung San Suu Kyi att eliminera sitt inflytande i denna falska val ", sade U Tint Swe Thiha, beskyddare Burma demokratisk betydelse ( BDC).

För mer information besök Burma demokratisk betydelse (BDC) på www.bdcburma.org eller kontakta

Myo Thein
Telefon: 00-44-208-493-9137, 00-44-787 - 788-2.386

Khin Maung Win
Telefon: 001-941-961-2622

U Tint Swe Thiha
Telefon: 001-509-582-3261, 001-509-591-8459

Burma Policy Review Gör stor förskjutning mot humanitärt bistånd
25 september 2009 17:06:00 GMT
Källa: Refugees International - USA
Vanessa Parra
Webbsida: http://www.refugeesinternational.org/press-room/press-release/burma-policy-review-makes-shift-towards-aid
Reuters och AlertNet ansvarar inte för innehållet i denna artikel eller för externa webbplatser. De åsikter som uttrycks är författarens egna.

Washington, DC - Refugees International välkomnar utrikesdepartementet för fullt stöd för tillhandahållandet av humanitärt bistånd till folket i Burma som en del av sin politiska översyn släpptes idag. Även om översynen stöder hålla stora delar av långvariga politik på plats, är stödet för humanitärt bistånd en viktig förändring. Refugees International uppmanar den amerikanska kongressen att anslå tillräckliga medel för humanitärt bistånd program som uppfyller behoven i det burmesiska folket.
"Att tillåta desperat behövde hjälp för att nå det burmesiska folket korrigerar en långvarig brist i amerikansk politik gentemot Burma, säger Joel Charny, tillförordnad vd för Refugees International. "Under flera år har politiken straffas dubbelt det burmesiska folket: de har lidit under en regim som direkt bidrar till deras dagliga vedermödor, samtidigt som nekas livräddande hjälp av den amerikanska regeringen. Denna nya politik kommer att öka desperat behov av bistånd till burmesiska människor genom oberoende kanaler. "
Internationella humanitära biståndet till det burmesiska folket har inte hållit jämna steg med deras behov. FN: s utvecklingsprogram, UNDP uppskattar att BNP per capita i Burma är den 13: e lägsta i världen. En genomsnittlig burmesiska familj tillbringar 75% av sina inkomster på säkra livsmedel. Enligt Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD), Burma får mindre utvecklingsbistånd, $ 4,08 per person (2007), än någon av de fattigaste 55 länder. Den genomsnittliga bistånd i denna grupp av länder är mer än $ 42 per person.
Den burmesiska folket lever ständigt på gränsen till en humanitär kris, och cyklonen Nargis bevisat att ytterligare störningar kan bli katastrofala. USA var den näst största bidragsgivaren i cyklonen Nargis svar, bidrar $ 75 miljoner till akuta insatser. Dessa insatser visade att det är möjligt att ge stöd inom landet öppet och effektivt. Men innan cyklonen var amerikanska bidrag från endast 3 miljoner dollar per år för ett land med 55 miljoner människor.
För närvarande är representanthuset och senaten förena olikheter under budgetåret 2010 utlandsverksamheter Anslag Bill, och det finns 12 miljoner dollar avvikelse. Senatens versionen är mer i linje med verkets begäran och ny politik.
"Nu när administrationen har tillkännagivit sin avsikt att stödja humanitärt bistånd inne i Burma, bör kongressen säkerställa att den till fullo finansierar detta program under 2010, säger Charny. "Refugees International stödjer senaten anslag på minst $ 39.8 miljoner för Burma, och håller med om att dessa pengar bör användas där det största behovet finns, både inom landet och för flyktingar tvingades fly till angränsande stater."
Refugees International är en Washington-baserad organisation som förespråkar att avsluta flyktingkriser. I februari 2009 organisationen reste till Burma för att bedöma den humanitära situationen inne i landet och släppte ett fält rapport mars, "Burma: Capitalising på vinsterna." För mer information, gå till http://www.refugeesinternational.org.

No comments:

Post a Comment