Thursday 17 September 2009

Aung San Suu Kyi, Burma och demokratisk betydelse (BDC) & Burma Freedom Movement

Aung San Suu Kyi, Burma och demokratisk betydelse (BDC) & Burma Freedom Movement
BDC
17 September 2009




Om vi talade om Burma, kan vi inte lämna General Aung San, arkitekt av Burmas nationella oberoende samt hans dotter, Aung San Suu Kyi, vår älskade ledare. Burmas folk röstade för hennes parti, National League for Democracy (NLD) överväldigande 1990 allmänna val som juntan fortfarande ignorerar att hedra dem.

Aung San Suu Kyi






Om vi tittar på Aung San Suu Kyi, kan vi se de uppoffringar hon har gjort, det ledarskap hon har fått och det förtroende vi kan ha på. Hon är verkligen en inspirerande ledare som kommer att ge Burma mot framsteg, välmående och fredlig nation. Hon är den ledare som kan ena alla de olika ethnics "nationaliteter i Burma. Hon är den som kan förvandla militär till verkligt patriotiska krafter snarare än Stooges av ett gäng korrupta generaler.

Om vi tittar på den tråkiga sidan, kan vi se att juntan satte henne i husarrest marginalisera henne från Burmas demokratirörelse. Och även så kallade tredje styrkor, som bytte sida till juntan, riktar Aung San Suu Kyi riskerar att skada sin image. Förutom att vissa pro-juntan journalister både Burma och icke-burmesiska både attackerar Aung San Suu Kyi by doing smutskastningskampanj mot henne.

Vi ser nu att för att vara folkets ledare är det inte lätt för Aung San Suu Kyi som hon blir attackerad av juntan, pro-juntan och så kallade tredje styrkor. Dessutom är vissa pro-demokratiska grupper underminerar Aung San Suu Kyi inte medvetet, då vi utgår från, genom att säga "Aung San Suu Kyi är inte bara Burma kris och det finns en massa människor där ute dör".

Om vi ser på det helt enkelt, är det sant att säga att det finns många människor dör. Men, som en del av Burmas demokratiska rörelsen, det vore fel att säga genom att sätta ord som skulle skada Aung San Suu Kyi bild liksom på andra sidan underminerar Aung San Suu Kyi ledarskap.

Det värsta av det värsta, om vi jämför och säger "Aung San Suu Kyi är inte bara Burma kris, men också ethnics" folk är oroliga och ni människor inte ge uppmärksamhet åt dem ". Om någon säger så, är det detsamma som att skapa problem för framtida demokratiskt Burma eftersom det är anstiftan uppdelning mellan människor i Burma.

De är några punkter som vi bör vara försiktiga lösa Burmas kris som kan leda till katastrofala konsekvenser för framtiden för Burma liksom falla i juntans fälla eftersom juntan är alltid hävdar att om de inte styra landet, skulle Burma upplösts i stycken som forna Jugoslavien. Därför bör man vara försiktig med att lufta flammor genom undvika att säga mattas Aung San Suu Kyi image, genom att undvika att säga som skulle kunna innebär upplösningen av unionen Burma och undvika kommentarer som kan skapa misstro mellan människor i Burma.

UNITY vad våra ledare säger:





Bogyoke Aung San sa "naturligtvis det första man framför oss är nationell enighet. Men jag vill diskutera vad vi menar med nationell enhet och vilket format den skall ta. Av nationell enighet, menar vi inte bara enhet, menar vi den enhet av hela människor, oavsett ras, religion, kön, religiöst och parti intressen, i handling och inte i ord för nationella tar och mål. Vad gäller formen detta land är att ta, finns det vissa åsikter som alla parter bör slå samman sina identiteter helt med den nationella organisationen. Som innehar sådana åsikter är verkligen orolig för att förekomsten av parterna kan undergräva styrkan i den nationella rörelsen. Men vi måste ta itu med denna fråga som en praktisk. Det viktiga är inte precis att de finns eller inte finns, men att de kommer att ägna sig åt partipolitiska verksamhet som skadar landets intressen. På alla nationella frågor, bör och måste komma samman och arbeta tillsammans utan sekterism i affären. Med andra ord deras roll bör uppfostrande och inte partipolitiska. Om så är fallet, kommer förekomsten av parterna inte vara en svaghet i vår organisation. På detta sätt kan vi utveckla dynamiskt till en högre och högre form av enighet tills vi har det bästa vi kan få. Detta är vår främsta uppgift ".

Aung San Suu Kyi sade "Vi tycker att det är inte bara genom verklig enighet om att vi kommer att kunna bygga upp framtiden för vårt land". Hon betonade också att "Förenade i mångfald måste principen om dem som verkligen vill bygga upp vårt land till en stark nation som tillåter en mängd olika raser, språk, trosuppfattningar och kulturer att blomstra i fredlig och lycklig samexistens".

Myo Yan Naung Thein, en framstående ledare för Burmas fria rörligheten som torterades till förlamning, före detta politisk fånge som för närvarande sitter i fängelse sa "Enade vi ska segra. Alla diktatorer måste gå och demokrati måste återställa i Burma ".

Aung San Suu Kyi om "Vikten av 1990 valresultat"





"Sedan 1992 har FN: s generalförsamling har anta resolutioner om människorättssituationen i Burma. Men resolutioner är inte tillräckligt. Resolutioner bör genomföras. Vi tycker att det är dags att det internationella samfundet tog ett större intresse för att villkoren för genomförda resolutioner ".

"Folket uttryckte tappert sin vilja 1990, men deras vilja inte har erkänts. Burmas folk vill ha något mycket enkelt. De vill ha möjlighet att kunna forma sina egna liv. När vi slogs för självständighet från det brittiska före 1947, det burmesiska folket bad för rätten att forma sitt eget öde. Nu när vi kämpar för demokrati, vi ber om samma sak. Vi ber om rätten att forma vårt eget öde ".

"Att resultatet av 1990 års allmänna val skall genomföras är en resolution som redan fattats av FN. Vi vet redan att generalförsamlingen i FN har accepterat tanken att folkets vilja har uttryckts i 1990 års allmänna val. Detta är något vi kan inte överge. Det kommer att vara till nackdel för vårt land om efter ett val har hållits resultaten inte fullföljs och att vi inte motstå frestelsen att banalisera ".

Aung San Suu Kyi, som legitima ledare i Burma, hon gav tydligt instruktionen för alla vad som bör göras för att verka för att Burma. Hon uttryckte också tydligt vikten av att genomföra valet 1990 resultat. Allt folket i Burma bör och måste arbeta tillsammans genomföra 1990 valresultatet, dvs arbetar för att förverkliga folks verkliga vilja.

Burma demokratisk betydelse (BDC)

"Vi behöver inte valet 2010, genomföra 1990 valresultat först".



BDC PLANER

• släcka militärdiktaturen i Burma
• Håll om valet 1990 resultat och arbetar för att förverkliga dem
• För att få Aung San Suu Kyi om makten
• Att mobilisera folket i Burma att arbeta för demokratisering av Burma.
• Att mobilisera världens medborgare att ge sitt stöd för Burmas fria rörligheten
• Om du vill synkronisera rörelse i och utanför Burma
• För att producera ny generation ledare
• att samla in pengar för att stödja demokratiska aktivister och aktiviteter
• Att skapa serier av People Power Movements vara Power to the People

BDC Strategi

WELL, med alla medel.

För mer information besök

1. http://www.bdcburma.org

2. http://bdc-burma.blogspot.com/

3. http://www.gcast.com/u/bdcburma/main

4. http://www.youtube.com/user/bdcburma

5. http://birmanie-dmocratique-concern.blogspot.com/ (franska)

6. http://birma-demokratischen-konzern.blogspot.com/ (tyska)

7. http://bdc-cn.blogspot.com/ (kinesiska)

8. http://russiasupports-burmademocracy.blogspot.com/ (Russian)

9. http://burmademokratiskbekymring.blogspot.com/ (norska)

10. http://birmaniademocraticaconsidera.blogspot.com/ (spanska)

11. http://burmademocraticconcern.blogspot.com/ (hindi / Indien)

12. http://birmnia-democrtica-preocupao.blogspot.com/ (Portuguese)

13. http://birmania-democratica-preoccupazione.blogspot.com/ (italienska)

14. http://bdcburmadeutsch.wordpress.com/ (nederländska)

15. http://burmademokratiskbetydelse.blogspot.com/ (svenska)

16. http://bdcburma-japanese.blogspot.com/ (Japanese)

17. http://buffalohair.wordpress.com/ (nyheter och underhållning Portal)

18. http://www.flickr.com/photos/bdcburma/

19. http://www.pheonixradio.net/listen.html/Mingalba Radio

20. http://bdcburma.wordpress.com/

No comments:

Post a Comment