Sunday 16 August 2009

Sten på börda



Sten på börda
Inlagd i Asien med taggar 2010 Valen, Burma, Daw Aung San Suu Kyi, John William Yettaw, Sen Jim Webb den 16 augusti 2009 av buffalohair

När senator Jim Webb flög till Burma och byteshandel för frisläppande av John William Yettaw han tolererat tortyr, våldtäkter och folkmord. Även Webb erbjöd en antydan av legitimitet till den kriminella regimen av Than Shwe. Även om såväl avsedda hans ansträngningar läggas sten på börda för en redan lider nation och jag måste fråga, hur långt utöver dum är du?
Inte nog Sen. Webb hälla salt i såret för ett lidande folk han underlättat utsättning av en kriminell. Straffrättsligt lyckats hålla Daw Aung San Suu Kyi fängslades i minst 18 månader till glädje för moraliskt bankrutt juntan. Med tusentals amerikaner låst borta i främmande länder på en rad olika brott varför release John William Yettaw? Till skillnad från de två journalisten fångats i Nordkorea, John var skyldig som debiteras för att bryta mot lagen. John störtade den demokratiska rörelsen i kaos med sin oändligt dum och okänslig agera.
Detta endast inneha fler frågor snarare än lösningar för folket i Burma. Det är ingen tvekan om kontroversen John Yettaw's har pågått sedan det trodde han var en del av en konspiration för att eliminera all opposition innan bluff 2010 val. Det är vanligt på näsan på dem som står inför juntan var inblandade i detta noggrant iscensatt komplott att få Aung San Suu Kyi är meningen förlängas. Nu tack vare John William Yettaw, Aung Suu Kyi kommer att spendera 18 månader i bondage enkelt utom synhåll och ut ur minnet. Vad betyder Sen. Webb har att vinna på denna avskyvärda handling av svek? Är han investerat i företag som vill råna mer naturresurser från Burma? Är han en del av en mycket Grander system för att legitimera de kriminella regim Than Shwe s? Webb ansträngningar bara belönas en kriminell som streckade förhoppningar 50 miljoner människor. John William Yettaw begått en mest avskyvärda brott mot folket i Burma, det är inte fråga. John borde ha tjänat sitt straff som så många andra amerikanska är vem har brutit mot lagen i andra länder. Det faktum en amerikansk senator gjorde vad han kunde för att "rädda" John Yettaw tyder på en mycket mörkare bild som gränsar till konspiration.
Senator Jim Webb disgraced principerna om demokrati som hans att ge efter för nycker Burmas brottslig regim. Denna bedrövliga handling av svek kommer att lämna djupa spår i hjärtat på miljontals som har tittat till USA för vägledning och hjälp under den tid som behövs. Det är sorgligt att konstatera att Burmas kamp för demokrati inleddes i tänderna med mycket land de ville efterlikna i demokrati. Det ska bli intressant att se vem som egentligen vinsten från detta slag i ansiktet eftersom det kommer inte att folket i Burma eller USA. Tack för ingenting senator Jim Webb.
Din Devil's Advocate

No comments:

Post a Comment