Sunday 30 August 2009

Burma demokratisk betydelse (BDC)

Burma demokratisk betydelse (BDC) är den globala kampanjer och lobbying organisation för att återinföra demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatsprincipen i Burma, där alla kan åtnjuta yttrandefrihet, press, övertygelser, montering och rättsstat som betonar skyddet av individuella rättigheter . Burma demokratisk betydelse (BDC) har fast beslutsamhet, engagemang och hängivenhet att fortsätta arbeta tills återställa demokratin i Burma.

Lärande från 1988 folkuppror, 1996 demonstrationer student, 1998 demonstrationer student, och 2007 revolutioner saffran, behovet av politiska miljön inne i Burma är oerhört viktigt att sätta press på regimen envist göra reformer och även att utbilda människor om deras rättigheter och mobilisera dem .

Burma demokratisk betydelse (BDC) anser att lösningen på krisen i Burma är att återupprätta demokratin, mänskliga rättigheter och rättsstatsprincipen. Burma demokratisk betydelse (BDC) är utrustad med deltagare som hade politisk bakgrund och fördjupade kunskaper i Burma frågor. De hade tidigare erfarenheter och delta i nuvarande verksamhet.

Arbetet är till stor del inspirerad av sina erfarenheter och de fruktansvärda förhållanden de stötte inne i Burma. Burma demokratisk betydelse (BDC) medlemmar är aktivister för demokrati, mänskliga rättigheter aktivister och aktivister student konsekvent försöker försvara de mänskliga rättigheterna i Burma.

De viktigaste målen med vår organisation är

Att stödja ansträngningarna att skapa en politisk miljö i Burma

Att öka medvetenheten om den politiska utvecklingen i Burma

Att stärka stödet för Burmas demokratirörelse i internationella regeringar
VAD VI GÖR

Burma demokratisk betydelse (BDC) initiativ har varit fast förankrad i konkreta åtgärder för att förbättra Burma demokratirörelsen. Burma demokratisk betydelse (BDC) bedriver övervakning för hela spektrumet av mänskliga rättigheter i Burma genom att dokumentera enskilda fall lämna till internationella organ för mänskliga rättigheter i syfte att vidta åtgärder om Burma.

Burma demokratisk betydelse (BDC) är tillägnad:

(1) Återställ demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatsprincipen i Burma (2) ge humanitärt bistånd till burmesiska folket som lider oerhört mycket under den brutala militärdiktaturen.

(3) Befria Burmas folk från repressiva regimen i syfte att skapa demokratiskt land.

(4) Gratis dissident fångar och att skydda dem från tortyr, omänsklig och förnedrande behandling i häktet.

(5) Utbilda, hälsovård och social trygghet av den burmesiska folket.

(6) öka mer medvetna om Burma kris



Burma demokratisk betydelse (BDC) är för närvarande lobbying dessa frågor:

(1) FN: s säkerhetsråd (FN: s säkerhetsråd) att anta bindande resolution om Burma att lösa Burmas kris

(2) Human Rights Council (HRC), FN: s högkommissarie för mänskliga rättigheter (UNHCHR), att Internationella arbetsorganisationen (ILO) och Internationella brottmålsdomstolen (ICC) vidta åtgärder mot Burma kris

(3) Etablera FN sambandskontor i Burma för att underlätta dialogen och för att övervaka

(4) ske äkta time-bond dialog mellan de demokratiska krafterna som leds av Aung San Suu Kyi och juntan under ledning av generalen Than Shwe

(5) Genomföra 1990 valresultat där Aung San Suu Kyi ledde National League for Democracy (NLD) vann jordskredsseger

(6) Free Aung San Suu Kyi tillsammans med tusentals politiska fångar omedelbart och villkorslöst.

(7) Avvisa antagits ensidigt juntans konstitution 2008 som syftar till att legitimera militärt styre i Burma.

(8) Avvisa juntans planerade valet 2010 där juntan håller på att installera allt för att vinna deras stöd part för att hålla på makten.

(9) Ringa för världens medborgare att ansluta händer med Aung San Suu Kyi ledde demokratiska krafter i syfte att återställa rättvisan i Burma

(10) Ringa för människor världen över att stiga upp mot militärdiktaturen i Burma.
Burma demokratisk betydelse (BDC) ultimata vision är att skapa demokratiska systemet i Burma genom att stödja insatser för att skapa ett politiskt klimat, att öka medvetenheten om politisk utveckling och att stärka det internationella stödet till Burma demokratirörelsen.

Vår organisation är ett starkt författning och respekt för rättsstaten är väsentlig roll för demokratin. Vår organisation uppfattning är att yttrandefrihet och rättvisa val är förutsättningar för blomstrande demokrati som kommer att visa äkta vilja det burmesiska folket. Val måste spegla folkets vilja och kan också fungera som ett lackmustest för offentligt stöd till nuvarande regeringens politik.

Eftersom vi lever i den globala byn, är varje land beroende på grund av det ömsesidiga ansvar och beroende av andra. Vår organisation utöva sitt uppdrag att främja internationellt stöd för att lösa vårt lands mångåriga kris.