Tuesday 11 August 2009

FN: s säkerhetsråd måste hålla krismöte för att skicka ultimata ultimatum krävande till fri Aung San Suu Kyi

FN: s säkerhetsråd måste hålla krismöte för att skicka ultimata ultimatum krävande till fri Aung San Suu Kyi
11 augusti 2009

Burma demokratisk betydelse (BDC) begär att FN: s säkerhetsråd att hålla krismöte för att skicka ultimata ultimatum krävande till fri Aung San Suu Kyi eller ansikte kollektiva praktiska åtgärder vidtas. Vi kräver att världens ledare att vidta konkreta omedelbara kollektiva åtgärder. FN: s säkerhetsråd måste vidta konkreta åtgärder mot Burma. Nu är det dags.

Internationella samfundet har krävt militärregimen att frige Aung San Suu Kyi, men juntan ignorerar sina grunder genom att skicka ner Aung San Suu Kyi till 18 månader i husarrest igen. Detta är juntan är listiga handling som är detsamma som att vända ryggen på dialog och slutligen nationell försoning.

Burma demokratisk betydelse (BDC) varnade allra första i förväg den 12 maj 2009 att juntan är plottning av knep för att fängsla Aung San Suu Kyi. Nu är det mest skrämmande sak som vi hade förväntat har besannats.

Aung San Suu Kyi sade en gång att "Det är även lämplig eller motiverad för det internationella samfundet bedriver ansvar att ingripa i interna angelägenheter i ett annat land vars makt skapar ett helvete för befolkningen. Det internationella samfundet som helhet borde erkänna att det har ansvar. Man kan inte bortse från allvarliga orättvisor som pågår inom gränserna för ett visst land. "

Burma krisen i avgörande staten. I Burma finns ingen rättssäkerhet och juntan alltid över lagen. Aung San Suu Kyi valdes av medborgarna i Burma i 1990 års allmänna val. Ironiskt att valet genomfördes av samma generaler som undertrycka Burma idag. Internationella samfundet måste ta enat och samordnade insatser genom FN: s säkerhetsråd att tvinga juntan att komma till dialog tabellen och fri Aung San Suu Kyi tillsammans med tusentals politiska fångar.

För mer information kontakta

Myo Thein
00-44-78 7788 2386
00-44-20 8493 9137
myothein@bdcburma.org
myothein19@gmail.com

No comments:

Post a Comment