Monday 6 July 2009

Dag 20: Aung San Suu Kyi om "auktoritärt styre"

5 juli 2009

Dag 20: Aung San Suu Kyi om "auktoritärt styre"

Vi i oppositionen kan inte tillåta någon auktoritär regering att stjäla valet och är fast beslutna att fortsätta vår kamp.

(Aung San Suu Kyi, Burmas Invald Legitima Leader)

I äran att Burmas legitima ledare Aung San Suu Kyi's 64:e födelsedag, Burma och demokratisk betydelse (BDC) kommer ihåg Aung San Suu Kyi's dictum för 64 dagar.

Burma demokratisk betydelse (BDC) är den globala kampanjer och lobbying organisation att återställa demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatsprincipen i Burma där alla kan åtnjuta yttrandefrihet, press, trosuppfattningar, montering och rättsstaten som framhäver skyddet av enskildas rättigheter.

För mer information besök

1. http://www.bdcburma.org
2. http://bdc-burma.blogspot.com/
3. http://www.gcast.com/u/bdcburma/main
4. http://www.youtube.com/user/bdcburma
5. http://birmanie-dmocratique-concern.blogspot.com/ (franska)
6. http://birma-demokratischen-konzern.blogspot.com/ (tyska)
7. http://bdc-cn.blogspot.com/ (kinesiska)
8. http://russiasupports-burmademocracy.blogspot.com/ (ryska)
9. http://burmademokratiskbekymring.blogspot.com/ (norska)
10. http://birmaniademocraticaconsidera.blogspot.com/ (spanska)
11. http://burmademocraticconcern.blogspot.com/ (hindi / Indien)
12. http://birmnia-democrtica-preocupao.blogspot.com/ (portugisiska)
13. http://birmania-democratica-preoccupazione.blogspot.com/ (italienska)
14. http://bdcburmadeutsch.wordpress.com/ (nederländska)
15. http://burmademokratiskbetydelse.blogspot.com/ (svenska)
16. http://bdcburma-japanese.blogspot.com/ (japanska)
17. http://buffalohair.wordpress.com/ (Nyheter och underhållning Portal)

Generalsekreterare i Burma juristföreningen rådet U Aung Htoo


Generalsekreterare i Burma juristföreningen rådet U Aung Htoo diskutera inclusively om "Hur man sätta burmesiska militärregimen att Internationella brottmålsdomstolen (ICC). Han sade att "FN: s säkerhetsråd (FN: s säkerhetsråd) kan hänvisa Burma till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) om de beslutar att det faller under artikel 7 i UDHR. ICC åklagare kan utreda och hänvisa juntan till ICC om någon filer målet mot juntan . Ryssland och Kina, permanenta medlemmar i FN: s säkerhetsråd, kan motsätta sig att ett ärende ICC mot juntan, men världen förändras. Vi skränande alltid utgå ifrån att Kina kommer alltid tillbaka juntan. Vi är hoppfulla Kinas ståndpunkt om Burma kommer att förändring som skett sedan Kina nämnas att Burma blev en internationell oro över HRC nyligen. Detta är mycket betydelsefullt. Samtidigt etniska eldupphör grupper är öppet trotsar den juntas 2008 författning. uppenbart att Kina har blivit allt mer tveksamma till att godkänna och stödja juntan. Förhoppningsvis Kina inte kommer att bli en fristad för flyktingar undan rättvisan när vi visar juntan var inblandade i brott mot mänskligheten. Genom att det här fallet innan ICC Vi söker en positiv lösning på Burmas nuvarande krisen. Med hänvisning till Romstadgan, ICC har befogenhet att väcka åtal bygger på individuellt ansvar. Vi är inte för avsikt att åtala alla ledning av militär som inte begår några brott. Det finns oro för att få juntan inför ICC kommer att utgöra ett hinder i upprättandet av en verklig dialog och främja en anda av nationell försoning. När det gäller denna fråga har vi två saker att beakta. Genom att inte ta itu med brott mot mänskligheten som begås av dessa individer dialogen inte skulle vara trovärdig eller erbjuda någon verklig förändring. Faktum är att juntan skulle göra villkoren sämre för de whove emot dem i första hand. undanröja dessa legosoldater från militären skulle bana väg för en uppriktig och äkta dialog. De brottslingar som begått dessa brott mot mänskligheten inte längre skulle ha ett järngrepp i Burmas öde. " För mer information besök Burma Demokratiska oro (BDC) på http://www.bdcburma.org http://bdc-burma.blogspot.com/ http://www.gcast.com/u/bdcburma/main

No comments:

Post a Comment