Tuesday 15 March 2011

Burmas dagen för mänskliga rättigheter (11 mars 2011)

Burmas dagen för mänskliga rättigheter (11 mars 2011)

Senaste 23 år sedan, visade burmeser i spetsen för unga studenter sin tapperhet kräver förändras så att återupprätta demokratin och mänskliga rättigheter i Burma. Då svarade militärdiktator general Ne Win genom att öppna eld mot obeväpnade fredliga demonstranter dödade tusentals.

Telefon Maw är en av de allra första studenterna som dog för landets trotsar diktatorns militära suppressions som utlöser rikstäckande massuppror resulterar i att störta tre decennier lång enpartidiktatur system i Burma. Under massuppror dog tusentals människor på grund av våldsamma militära slogs ned.

Sedan dess har Burma demokratirörelsen varit hedra Telefon Maw och fallit hjältar på var 13: mars som Burmas dagen för mänskliga rättigheter.

En annan militär kom till makten i 18 september 1988, förbinder sig att hålla fria och rättvisa val 1990 lovar att överföra makt till val vinnande part. Burmas folk hoppas skeptiskt att militärregimen skulle hålla sina löften som de lovade i media offentligt. NLD som leds av Aung San Suu Kyi svepte seger enhälligt, men det blev kortvarig när militären vägrar att överföra makten.

Ignorerar att hedra 1990 valresultatet, fängsla alla oliktänkande, ensidigt utarbetande och antagande av den militära förhärligade konstitutionen, höll bluff val igen under 2010, är ​​alla burmeser fick från militärregimen. Under militärregimen, är personer som lider mycket oerhört medan styrande militära eliten blir extremt rika.

Daw Aung San Suu Kyi uppmanar till en verklig dialog för att uppnå nationell försoning i Burma som fortfarande hittills faller på juntans döva öron.

Men, är förändring kommer. Tack vare IT och sociala medier som Face Book, Twitter och You Tube, förändringens vind blåser från Nordafrika, Mellanöstern och över hela världen. Vi vill ta tillfället i akt att uttrycka vår solidaritet med människor i Libyen, Bahrain, Jemen, Iran, Marocko och människor runt om i världen kämpar fredligt för att återställa demokratin i deras respekterade länder.

Vi vill gratulera folket i Tunisien och Egypten för deras seger över repressiva härskare tvinga ut dem från makten. Vågorna av Jasmine revolutionen föra strålar av förhoppningar för människor under förtryckande regimer runt om i världen att sociala medier är användbara inte bara för sociala nätverk, men också för att få ner den brutala diktatorer.

Burma demokratisk betydelse (BDC) anser verkligen att om vi är tillräckligt kan stödja massa, medier och pengar arbetar för demokratisering av Burma, och sedan kan vi nå våra mål, upprättandet fritt och rättvist samhälle.

På denna historiska Burmas dagen för mänskliga rättigheter, skulle Burma demokratisk betydelse (BDC) vilja uppmana till Burmas folk för att hedra de tappra hjältar som har offrat sina liv genom att lova att konsekvent arbeta för det förtryckta folket i Burma.

Burma demokratisk betydelse (BDC) anordnar Burmas dagen för mänskliga rättigheter Demonstration den 11 mars 2011 (fredag) från 12:30 till 14:30 framför den burmesiska ambassaden i London, Storbritannien. Ni är hjärtligt välkomna att tillsammans med oss ​​visa ditt stöd.

Dessutom, Burma demokratisk betydelse (BDC) vill berömma demokratiska fria medier och modiga journalister runt om i världen som även riskerar sina liv leverera uppdaterade nyheter överbrygga information och människor.

Dessutom Burma demokratisk betydelse (BDC) skulle också vilja uppmana till människor runt om i världen för att stödja Burma demokratirörelsen ekonomiskt för att bygga fredliga, framsteg och välmående Burma.

Burma demokratisk betydelse (BDC) skulle vilja ta detta tillfälle att välkomna amerikanska regeringens löfte att stödja on-line aktivister runt om i världen samt brittiska regeringens löfte att stödja Burma för att främja hälsovård, att blomstra rederiernas och att minska fattigdomen.

Låt oss arbeta tillsammans. Vi kan få ner väggar förtryck med våra förenade händer. Ja, vi kan. Vi kommer att vinna.

No comments:

Post a Comment