Thursday 20 May 2010

En moralisk utmaning i tider av politisk kris

En moralisk utmaning i tider av politisk kris
Zaw Naing Wynn (Australien)

Inte många burmesiska numera kan minnas och tänka på Bogyoke Aung San och reflekterar hans filosofi och strategi för Burmas frihet och enighet. Särskilt i samband med den nuvarande politiska krisen Burma i dag, har många i stort antal glömt vem han var och vad han stod för.

Men varför så många av oss fick inte hans politiska filosofi och hans principer? Har vi bara lyssna, men inte hört dem? Eller vi läser men inte förstått dem? Eller har vi bara selektiva minnen av dem?

Han vigde sitt liv till kampen för politisk frihet från den brittiska och även om enighet i EU om Burma. Samtidigt han också ägnas åt andlig förbättring och förbättring. Han uttryckte ofta om sina resor i sökandet efter sanning och perfektion och hans medvetna strävan efter uppriktighet och renhet i tankar, ord och handling. Burmas folk hade sett och bevittnat hans andliga förfining och förbättring i form av hans renade avsikt och ren kärlek i landet.

Under kampen för Burmas frihet, uttryckte han ofta sin oro över den andliga "svart hål" bland burmesiska ungdomar i denna tid och att han fruktar att "om vi inte spänna oss för att motstå tidvattnet ... vi snart kommer att vara andlig konkurs ..

Hans hängivenhet till andlig bättring och till politik och enighet i Burma, utan tvekan inspirerat många människor, inklusive sin egen dotter Aung Sann Kyi (DASSK).

Vid alla tidpunkter i kampen för frihet från den militära diktaturen har hon talat om behovet av att visa mod med ren avsikt. Hon hänvisade ofta till frihet och demokrati i Burma som en "revolution av anden". Hon har hela tiden talat om att "en verklig revolution måste vara att av anden". För att frigöra oss från tyrannerna är känslomässiga frigörelse är den första ordern. "Rädsla är en vana", men vi kan vårda mod av rädsla, eftersom rädslan har sin användning.

Men har vi hört henne budskap? Har vi förstått dem? Har vi sett dem tas upp av våra invändningar och sätta i handling?

Tyvärr är svaret "nej".

Den senaste tidens utveckling och reaktioner på den militära regimens repressiva 2008 konstitution och på senare tid för deras motbjudande parti registrering och lagar val har visat att vi inte har hört och förstått dessa budskap, än mindre välkomna och sätta dem i åtgärder.

Vi har sett en del oppositionspolitiker registrerat sina politiska partier. De har överlämnats till de orättvisa och orättvisa vallagar och process, som är äckligt att vårt mänskliga samvete och anda. Vi har sett dem överlämnat sina själar till de mest brutala regim i världen någonsin.

Även utlänningar och deras regeringar, särskilt USA: s regering, som vill engagera regimen, har välkomnat moraliska mod DASSK och Nationella demokratiförbundet (NLD) och deras politiska trots mot det orättfärdiga lagar och orättvis process. De har också förklarat att "regimen har valt att gå vidare ensidigt" och drog slutsatsen att "dessa val kommer att sakna internationell legitimitet". De uppmanade också "regimen att vidta omedelbara åtgärder för att öppna processen under den tid som återstod innan valet".

Men våra egna invändningar har vänt ryggen till sin inre känsla för vad som är rätt eller fel i regimens bedriver. Och de har valt att samarbeta med diktatorer genom att avstå från sina själar till det onda och fasor av regimen. De har registrerats och många fler registrerar att delta i valet som saknar både inhemsk och internationell legitimitet. De matar onda förlänga sina onda skräck i Burma.

Mahatma Gandhi hade rätt. "Man förlorar sin frihet genom sin egen svaghet". Det är inte så mycket regimen kanonerna som är ansvariga för bristerna i vår kamp i Burma, men svag och feg oppositionspolitiker. På grund av folk som dem vi förlorat vår dyrt frihet att militärregimen 1962. Vi har också förlorat vår nationella värdighet i världen sedan dess.

Vi vill inte upprepa denna historia. DASSK och NLD har tänkt igenom dessa. Konsekvent, har hon påmint oss om att reformera oss själva eftersom hon förstår att om vi inte burmesiska kan reformera oss själva och våra andar kommer att politik i Burma fortsätter att vara det mäktiga styr den mäktiga över de svaga och fega.

Den största moraliska utmaningen i vår generation har kommit. Det är dags för oss att lyssna och tas i åtgärder dessa meddelanden och våra grundare Bogyoke Aung San och vår och förfäder.

Glädje och lycka är inte bara segrar utan också i slagsmål - de kämpar och kämpar för "sanning". Du är fri man när man slåss för frihet. När du försöker och kämpa med övertygelse och med hjärtat, kommer du att upptäcka ditt sanna jag på vem du egentligen är. När du upptäcker ditt sanna jag, kommer du att hitta "sanningen".

Zaw Naing Wynn (Australien)
Inlagd av Dr Lun swe Blogspot och omfördelas genom Burma och demokratisk betydelse (BDC)

No comments:

Post a Comment