Wednesday 7 April 2010

Burma: internationella samfundet måste informeras

Burma: internationella samfundet måste informeras
April 7, 2010 - bdcburma | Redigera
Burma: internationella samfundet måste informeras

Burma och demokratisk betydelse (BDC) i dag kräver att det internationella samfundet att stå med det förtryckta folket i Burma.

Burma och demokratisk betydelse (BDC) välkomnar helhjärtat Aung San Suu Kyi ledde Nationella demokratiförbundet (NLD) s enhälliga beslut den 29 mars 2010, att inte omregistrera att bestrida juntans planerad bluff 2010 plan val spel som kommer att legitimera militärt styre Burma.

Den mycket militärregimen hölls valet i 1990 utlova att de kommer att överföra makt till valet vinnande parten. Aung San Suu Kyi ledde Nationella demokratiförbundet (NLD) vann jordskredsseger.

Juntans lag No.14/89, "Pyithu Hluttaw vallagen, säger klart och tydligt i kapitel 3 § 3 att" Hluttaw (församlingen) skall inrättas med Hluttaw företrädare som har valts.

Istället för att hedra 1990 valresultatet, juntan sätta Aung San Suu Kyi i husarrest och undertrycka på oliktänkande intensifieras. Under deras skräckvälde, är folket i Burma lider oerhört. Junta tvekar aldrig att använda brutalt våld för att förtrycka alla som motsätter sig att de illegitima regel.

Aung San Suu Kyi officiellt sa en gång att "att resultatet av 1990 års allmänna val skall genomföras är en resolution som redan vidtagits av Förenta nationerna. Vi vet redan att generalförsamlingen i FN har accepterat tanken på att folkets vilja har uttryckts i 1990 års allmänna val. Detta är något vi inte kan överge. Det kommer att vara till skada för vårt land om det efter ett val har hållits resultatet inte är hedrad och vi inte motstå frestelsen att banalisera ".

Aung San Suu Kyi bekräftade återigen vikten av att genomföra 1990 valresultatet och de nödvändiga praktiska åtgärder som vidtagits av internationella samfundet genom att säga "Sedan 1992 har FN: s generalförsamling har anta resolutioner om situationen för mänskliga rättigheter i Burma. Men resolutioner räcker inte. Resolutioner bör genomföras. Vi tycker det är dags att det internationella samfundet tog ett större intresse för att villkoren i de resolutioner som genomförs ".

Vad är syftet med FN står för om den inte kan vidta effektiva åtgärder avgörande snarare än att spela i juntans händer? Vi vill inte se FN: s säkerhetsråd ingriper funktionshinder på grund av Kina eller Ryssland regeringar (eventuellt) utnyttjande av vetorätten när Burmas kris är på bordet. Nu människor är att hitta sätt att kringgå Kina eller Ryssland regeringar "blockering i FN: s säkerhetsråd.

Vi tror att om internationella regeringarna erkänner folkets ledare som den legitima regeringen i stället för juntan kommer det att bli effektivt förbi FN: s säkerhetsråd liksom förbi Kina eller Ryssland regeringar möjligheten att använda veto vid FN: s säkerhetsråd eftersom de inte kan påverka enskilda länder att fatta beslut självständigt.

Burma och demokratisk betydelse (BDC) vill ge tydligt budskap till världens ledare att:

1. National League for Democracy (NLD), enhälliga vinnaren i valet 1990, står stadigt på "Shew-Gone-Daing" Förklaring om vilket alla fyra huvudmän är lika viktiga som behöver plats för att få verklig nationell försoning, dvs att frige alla politiska fångar, skall äga rum verklig dialog, revidera 2008 konstitutionen och erkänna 1990 valresultatet.

2. Den 29 mars 2010, gav Aung San Suu Kyi henne står klart genom att säga "hon inte godtar 2008 konstitution, accepterar hon inte juntans orättvisa och odemokratiska politiska partiet Registrering Lagar och hon försvarar" Shwe-Gone-Daing "Förklaring .

3. Alla de förtryckta folket i Burma stå stadigt på att upprätthålla "Shwe-Gone-Daing" deklaration och enhälligt följa ledning av Aung San Suu Kyi.

4. Nu är människor världen över kräver att Aung San Suu Kyi ledde "interimsregeringen".

5. Burmesiska folket vill att internationella regeringar att stödja "Aung San Suu Kyi ledde interimsregeringen" som den legitima regeringen i Burma om ett skall formas, som faktiskt förbi eventuell användning av veto från Kina eller Ryssland i FN: s säkerhetsråd.

Roll i världen medborgarna har blivit viktigare än någonsin för en demokratisering av Burma. Alla kan delta och världens ledare måste informeras om genuin önskan av burmesiska folket.

Vänligen skriva brev, e-post, fax och / eller telefon er regering att de bör vara redo att stödja "Aung San Suu Kyi ledde interimsregeringen" som den legitima regeringen i Burma om man skulle bildas.

Du kan få adressen till FN: s generalförsamling land på http://www.un.org/en/members och du kan få provet skrivelsen http://bdcburma.org/Statements.asp?Id=84

För mer information kontakta Burma och demokratisk betydelse (BDC) på 00-44-208 4939 137 eller 00-44-787 7882 386.

Du kan också kontakta oss via e-post på bdcburma@yahoo.com

Postat i Uncategorized. Tags: Burma, Burma val, Burma nyheter, burmesiska nyheter. Lämna en kommentar »
Burma Rally vid FN: Dag Hammarskjöld Plaza - Amnesty International
April 7, 2010 - bdcburma | Redigera

2010 evenemang flygare
Postat i Uncategorized. Lämna en kommentar »
Burma Refugee Organisation ger skydd, utbildning och mer för grupp
April 7, 2010 - bdcburma | Redigera
thoxinyi@thestar.com.my

Långt från sina politiskt instabila moderland, är Myanmars söka skydd på våra stränder.

Registren i FN: s högkommissarie (UNHCR) visar att det finns 82.400 flyktingar och asylsökande i Malaysia i februari i år.

Omkring 76.200 av dem är från Myanmar, med cirka 37.600 hakor, 18.200 Rohingyas, 5.100 Myanmar muslimer, 3.500 Mon, 3.200 Kachins och andra etniska minoriteter burmesiska.

Bär ärr av förtryck har de bosatte sig i olika delar av landet.

En grupp Myanmar medborgare ringer ett township 30 minuter från Kuala Lumpur deras hem, tills det är säkert att återvända till hemlandet.

De flesta av dem hyra enheter ovan shoplots och arbetar i fabriker, affärer och restauranger i närheten till mat.

Vägledning: Moe Moe Khing (mitten) att hjälpa två Myanmar barn med läxorna.
Vi klättrade två trappor i en kommersiell del och kom fram till en enhet av tre bokstäver - BRO - knuten till dörren.

Bakom dörren fanns ett fåtal män samlats framför en liten tv när två tonåringar surfat på nätet i ett släckt rum.

På väggen var ett collage av bilder som visar Myanmar flyktingar gå på samtal, kulturella och religiösa aktiviteter, och också, uppseendeväckande, fotografier av den avlidne ligger i kistor.

BRO, som står för Burma Refugee Organisation, inleddes den Jan 1, 2006, med U Maung Hla.

Den 58-årige flydde sitt land och kom i Malaysia 1997.

Efter att ha blivit fängslad tre gånger för att ha deltagit i en demonstration framför Myanmar ambassaden startade han organisationen för att hjälpa sina landsmän.

"Det fanns många grupper för övriga etnicitet, som Chin, kachin och Shan, men det fanns ingen för den burmesiska (också en av etnicitet). Jag hade ingen att vända sig till för hjälp.

"När jag upp BRO gjorde jag säker på att jag inte diskriminera på grundval av etniska grupper och religion. Min dörr är öppen för alla som behöver hjälp, sade han.

Skickliga: Nang Khan Seng tjänar extra inkomst genom att sätta sin sömnad färdigheter till god användning.
Nu inne på sitt femte verksamhetsår, BRO har cirka 17.000 medlemmar i Västmalaysia.

Maung Hla sade att han hade ett nära samarbete med UNHCR för att hjälpa Myanmar flyktingarna i Malaysia.

"Jag svarar på samtal från polisstationer och sjukhus, när Myanmar medborgare hålls fängslade eller skickas till sjukhus för behandling.

"Jag kommer sedan att samarbeta med UNHCR för att ha släppt fångar och ibland måste jag göra begravningen för dem som har dött, sade han.

Maung Hla reser två gånger i månaden för att möta BRO medlemmar i andra stater. När han träffar på vägen, tar han längs små behållare av stekt nötkött ättikslag, stekta räkor ättikslag, stekt torkad fisk med honom att sälja till dem som längtar efter en smak av hem.

Dessa produkter är gjorda av de kvinnliga medlemmarna i en annan enhet, som också fungerade som deras hem.

Maung Hla fru Moe Moe Khing, 39, som är ansvarig för kvinnors och barns avdelning, sade BRO erhållna medel från UNHCR för att starta detta lilla projekt.

"Kvinnorna har något att göra för att ockupera sin tid medan de vinster kanaliseras tillbaka till hälsa och utbildning fond, sade hon.

I denna enhet prydda med affischer och kalendrar med porträtt av demokratiska ledare Aung San Suu Kyi, de boende förbereda måltider för cirka 50 studenter som studerar i motsatt enhet på samma våning.

Barnen, i åldrarna mellan fem och 17, har inte ett öppet fält att spela eller en matsal för att köpa godsaker och stekt kyckling.

Denna lilla enhet, utrustad med inventarier, är där de lär sig engelska, matematik, naturvetenskap och Datorfärdigheter för en månatlig avgift på RM40.

Efter fyra år i township, sade Maung Hla BRO hade etablerat vänskapliga band med lokalbefolkningen.

"Jag förklarade vår situation för dem och som de förstår. Vissa av dem har bett oss att hålla ett öga på sina affärer när de är borta, sade han.

Samtidigt är BRO medlemmar berättade att respektera lokala seder och avstå från laster.

Moe Moe tillade: "Jag sade till dem vi är i ett främmande land tillsammans så inte bekämpa varandra."

I Myanmar medborgare inneha endast kort BRO medlem tillfälligt tills de registrerar med UNHCR och få kort flykting identitet.

Maung Hla sade att han hade slutat slå på politiska frågor och fokuserade helt på social välfärd.

"Varje dag när jag öppnar mina ögon, jag tänker på hur man kan hjälpa drabbade människor, sade han.

No comments:

Post a Comment